Pressemelding - Nebb og Prevas inngår strategisk samarbeid

01-Feb-2021 12:07:00

Control System Engineering, Simen Fuglaas and Rune Kvalø - from sideNebb styrker sin AVEVA Wonderware-kompetanse og henter inn erfaren ressurs fra Prevas. Ett av Norges største Wonderware-miljøer vokser videre. Samtidig etableres et nærmere samarbeid med Prevas som gir felles muligheter og nye løsninger for kundene.

Samarbeidet innebærer at Nebb overtar ansvaret for AVEVA Wonderware-kundene til Prevas og at Nebb henter inn en av Norges mest erfarne Wonderware-ressurser fra Prevas, samtidig som selskapene vil jobbe i fellesskap med strategiske muligheter fremover.

– Nebb er glade for å ytterligere styrke vårt Wonderware-team, sier Alexander Risøy – daglig leder i Nebb Engineering AS. Vi har i dag ett av de største Wonderware-miljøene i Norge og forvalter også flere av de største Wonderware-installasjonene nasjonalt.

Nebb har i over 25 år gjennomført prosjekter for industrien med løsninger som forbedrer produktivitet, effektivitet, sikkerhet og kvalitet. Prosjektene varierer fra kontroll av enkle prosesser, til store SCADA-systemer for alt fra fjernvarme til subseaoperasjoner, samt kompleks integritetsovervåkning av havplattformstrukturer. – Våre kunder forvalter store verdier og forventer full kontroll over sine systemer. Vår erfaring gir trygghet i at deres interesser er ivaretatt, sier Risøy.

– Prevas Norge har sett en god vekst og utvikling de siste årene spesielt med løsningene Mikon og Infor EAM, sier Einar Alexander Andersen – daglig leder i Prevas. Dette er områder vi forventer vil fortsette å vokse, samtidig som Wonderware har blitt en mindre del av virksomheten og vi er derfor svært glade for å ha funnet en partner med kompletterende løsninger og kompetanse som kan bidra til å gi kundene våre på Wonderware den beste løsningen fremover. Samtidig ser vi et stort potensial i øvrige løsninger og kompetanse hos Nebb og tror dette vil gi selskapene nye, felles muligheter i form av integrasjoner og nye løsninger for kundene. Vi kommer til å jobbe tett med Nebb for å utforske disse mulighetene fremover og gleder oss til å vise markedet hva vi kan få til sammen.

Om AVEVA Wonderware
AVEVA er en global leder innen design, simulering og industriell programvare. AVEVA utvikler programvareløsninger som gir muligheten til å optimalisere verdi, effektivitet og bærekraft. Løsningene til AVEVA knytter sammen driftsteknologi (OT) og informasjonsteknologi (IT) som muliggjør samarbeid på tvers av virksomheten gjennom kontekstualiserte apper som knytter mennesker, prosesser og fasiliteter. Wonderware er bl.a. en av verdens største uavhengige utviklere av SCADA- og MES-systemer.

Om Nebb
Nebb er en anerkjent norsk leverandør av kontrollsystemer og digitale løsninger, og leverer automatisering, elektro, mekatronikk, subseaprodukter (frekvensomformere og kontrollmoduler), IIOT og programvareutvikling. Selskapet tilbyr studier og ingeniørtjenester, inkludert komplette automatiseringsløsninger med en spennende produktportefølje – og jobber fra sensor til sluttbruker. Nebb er partner med bl.a. AVEVA og NI (National Instruments). For mer informasjon besøk www.nebb.com.

Om Prevas
Prevas er et utviklingshus der oppfinnsomheten står i høysetet. Med høy teknisk kompetanse og forretningsforståelse hjelper vi kunder innen vidt forskjellige bransjer med å dra større nytte av vår tids tekniske utvikling. Nytte for mennesker, planeten og økonomien. Prevas ble etablert i 1985 og har i dag rundt 800 medarbeidere i Sverige, Danmark og Norge. Prevas ble børsnotert på NASDAQ Stockholm i 1998. For mer info om Prevas, besøk www.prevas.no.

For mer informasjon ta kontakt med:

Alexander Risøy, daglig leder i Nebb Engineering AS
Mobil: +47 91 58 99 56, E-post: alexander.risoy@nebb.com

Einar Alexander Andersen, daglig leder i Prevas AS
Mobil: +47 41 53 73 13, E-post: eaan@prevas.no

Topics: Industrial IT

Alexander Risøy

Written by Alexander Risøy

CEO and enthusiastic technologist.

Post a Comment